Aikido

Wat is Aikido?

Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden (van 4 tot over de 80) en mogelijkheden.

Aikido ontwikkelt lenigheid, coördinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. De fysieke kanten zijn gracieus en dynamisch, ze zijn slechts een uiterlijk kenmerk van wat het belangrijkste is: een echte en directe manier om de kwaliteit van ons leven te verbeteren.

Wanneer en waar? Aikido Alkmaar

Het gehele jaar door zijn er wekelijks Aikido lessen voor kinderen en volwassenen op maandag, woensdag en zaterdag in de Daalmeer in Alkmaar. Meer informatie op www.natuurlijkaikido.nl.

Aikido bedrijfstraining, coaching en privé les

Aikido bedrijfstraining en coaching is op elke gewenste locatie in Nederland mogelijk. Aikido privé les en coaching is mogelijk in Rakushinkan dojo in Alkmaar. Klik op de links hieronder voor meer informatie:

-Aikido bedrijfstraining
-Aikido coaching
-Aikido privé les

 

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

aikido alkmaar