Oefening / exercise

Dit is een hele fijne oefening om in een onbegrensde staat te komen.
The Soul Sync Meditation.

This is a very nice exercise to move into a limitless state.
The Soul Sync Meditation.

 

SoulSync meditatie

Zit rechtop. Leg je handen op je bovenbenen, met de palmen omhoog gericht. Sluit je ogen. Leg de top van je wijsvinger tegen de top van je duim. We veranderen 8 keer van vingertop, dat wil zeggen: leg dus eerst de top van je wijsvinger tegen de top van je duim, daarna de top van je middenvinger in plaats van je wijsvinger, doe hetzelfde daarna met de top van je ringvinger, en dan met de top van je pink. Herhaal dit dan, dus top wijsvinger, top middelvinger, top ringvinger, en top pink aanraken met de top van je duim. Je ziet dat je op die manier op een argeloze wijze tot acht hebt geteld. Pas dit toe in onderstaande stappen 1 t/m 4.

Begin met observeren.

De 7 stappen van de ademhaling en meditatie.

Stap 1. Adem 8 keer langzaam in en uit, waarbij de aandacht bij de ademhaling         blijft. Als de aandacht afdwaalt, keer dan rustig terug naar de ademhaling. Bij de 1e inademing leg je de top van de wijsvinger tegen de top van de duim, bij de 2e inademing plaats je de top van je middenvinger op de top van je duim, enz

Stap 2. Haal diep adem, en maak bij de uitademing het geluid van een zoemende bij. Zoem zo hard dat de trilling in je hoofd voelbaar is. Blijf met je aandacht bij het geluid. Leg bij ieder begin van een nieuwe zoem een vingertop tegen de top van je duim, zoals we ook bij stap 1 deden. Herhaal het zoemen dus 8 keer.

Stap 3. Adem rustig in en uit, er is een moment waarin de inademing overgaat in de uitademing. Het is een heel klein punt. Breng je aandacht naar dat punt waar je inademing eindigt, en de uitademing begint. Je kunt je ademhalingen weer tellen door het aanraken van de vingertoppen. Je kunt op die manier de stille overgangen van de ademhaling waarnemen.

Stap 4. Tijdens deze stap moet je inwendig de mantra “Aham” zingen. Doe dit langzaam gedurende 8 keer. Adem langzaam in, en fluister tot jezelf bij de uitademing “Aham”. Raak je vingertoppen weer aan zoals voorheen.
In plaats van ‘aham’, kun je ook de tekst ‘I am’ of I am limitless’ in jezelf fluisteren bij de uitademing. In het Nederlands: ‘Ik ben’ of ‘ik ben onbeperkt’ (onbeperkt bewustzijn).

Stap 5. Zet de top van je wijsvinger tegen de top van je duim, en houdt deze handstand vast. Voel of visualiseer dat je begrensde ik zich uitbreidt in het Kosmische Zelf. Verbeeld je dat je lichaam en je omgeving oplossen in een Licht zonder grenzen en beperkingen, in het Onbegrensde Bewustzijn. Dit is het Veld van Onbegrensde Mogelijkheden.

Stap 6. Maak nu een intentie voor het vervullen van een wens in jezelf, voor het manifesteren van welke wens dan ook die in je hart aanwezig is. Visualiseer en heb het gevoel alsof die wens nu al verwezenlijkt is. Ervaar het totale gevoel van vervulling en vreugde.

Stap 7. Als je klaar bent open dan langzaam je ogen.

Ga naar: https://www.youtube.com/watch?v=ZDd-aGJ0CfE&t=146s voor de Engelse tekst, uitgesproken door Preetha Ji.

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram