Ervaringen deelnemers

Aikido workshop Martijn van Hemmen

“Ik kwam binnen vanuit de hectiek en belandde in een oase van rust”
“Wat een veilige setting weet Martijn te creëren om je open te stellen en te leren. Heel kundig, rustig en helder”.
“Ik heb heel veel over mezelf geleerd en dat in 2 uur tijd”
“Mooie bagage om mee te nemen voor in communicatie”
“Heel bijzonder wat er allemaal gebeurde”
“Ik wil hier meer over leren”.

Ervaringen van medewerkers van TenderSucces tijdens de Aikido workshop op 23-04-2024


Tijdens een gezellige en boeiende avond in ons clubgebouw heeft Martijn ons kennis laten maken met de beginselen van Aikido. Het was een erg leuke avond, waar we op een ontspannen manier van alles hebben geleerd over Aikido en de toepasbaarheid hiervan in het dagelijks bestaan. Absoluut een aanrader voor jong en oud!

Scouting Don Bosco 08-10-2021


Tijdens een leiderschapstraining op Texel heeft Martijn ons wegwijs gemaakt in Aikido en de ki principes. Het was heel mooi om te ondervinden hoe Aikido in het dagelijks leven toepasbaar is. Een aanrader!
René Meekel 16-04-2019

Over Reiki 1
Ik kan deze cursus aanbevelen. Inmiddels heb ik ook reiki 2 en 3 gedaan. Wat ik merk is dat aikido en reiki elkaar aanvullen en versterken. Reiki maakt het makkelijker in heel korte tijd een gevoel van ontspanning op te roepen, waarbij energie optimaal stroomt.

Irene 11-04-2019


Ik vond de Ki training erg leuk, leerzaam en vooral fijn dat het gelijk toepasbaar is. Ik probeer het wel te integreren, maar lastig om er continue aan te denken. Ik vond de sfeer van de ruimte en de groep goed, waardoor je makkelijk kunt openstellen voor de KI energie.

Alles bij elkaar een mooie ervaring, dankjewel!

Josette 08-10-2018


De Sotaiho basiscursus wordt goed opgebouwd met als basis een gedegen handboek.

Op vrijdagavond wordt de fundering gelegd, waarin de achtergronden en werkwijze duidelijk wordt gemaakt.

Op zaterdag en zondag is er veel ruimte om de diverse technieken te oefenen.

Martijn brengt de stof rustig, met ruimte voor feedback van de cursisten en af en toe wat humor, het is beslist geen saaie boel!

Duidelijk is dat hij in Japan een goede opleiding heeft genoten in Sotaiho.

Dit is een (basis)cursus die ik iedereen aan kan raden.

Sotaiho werkt super ontspannend, goed voor jezelf en, als je het voldoende onder de knie hebt, goed voor degene die je het laat ervaren.

Joep 08-10-2017


Omdat ik onzeker was over mijn fysieke mogelijkheden heb ik eerst een aantal privé lessen Aikido bij Martijn gevolgd.

De Rakushinkan dojo is een fijne plek waar Martijn mij in alle rust heeft laten kennismaken met Aikido technieken en Ki training. Dat aikido veel meer is dan een vorm van zelfverdediging voelde ik al na de eerste les.

Tijdens de oefeningen kom je allerlei aspecten van je persoonlijkheid tegen. Blij zijn met wat je kan en wat (nog) niet lukt niet veroordelen zijn bijvoorbeeld belangrijke lessen voor mij.

Martijn beschikt over een flinke dosis humor en relativering. Spirituele ontwikkeling zonder te zweven, er mag gelachen worden.

Maar bovenal heb ik bij Martijn gevoeld dat hij de oprechte wens heeft om zijn inzichten en ervaring te delen.

Irma 22-08-2017


Aikido, met de vertaling daarvan door Martijn van Hemmen als sensei, heeft mij in korte tijd al meer opgeleverd dan ik vooraf had kunnen voorstellen. Naast fysiek lekker bezig te zijn, heeft het mij mentaal veranderd. Door op een andere manier naar het leven te kijken, bijvoorbeeld via de basis beginselen van aikido, heeft hij mij rust gegeven, leren omgaan met spanning in mijzelf, geleerd meer vergevend te zijn en zelfs bewuster gemaakt als opvoeder richting mijn kinderen.

Iedereen haalt  er net weer wat anders uit, of probeert (ook) een andere vorm (ki training, soutaiho, oneness…) die Martijn aanbiedt, maar bij allen merk ik vooral dankbaarheid.

Martijn is een zeer benaderbaar mens. Hij dwingt geen respect af, maar krijgt dit automatisch door zijn open houding, vriendelijkheid en passie. Want vooral zijn passie laat hem steeds weer meer leren en enthousiasme overbrengen op mij en medestudenten. En gelukkig kan hij ook tegen een grapje, anders had hij een uitdaging aan mij.

06-08-2017 Dirk


Dag Martijn,

Graag wil ik naar jou toe een reactie geven van jouw workshop bij ons.
Je heb bij mij een diepe indruk achtergelaten, vooral wat je me heb laten zien en ervaren hoe om te gaan met je levensenergie.
Ik heb het als een eer ervaren dat je voor ons de hele avond beschikbaar was en wat ik ook heel mooi vond was je aanwezigheid bij ons vuur.
Dank je we voor je openheid en het delen.
Veel plezier met jouw school en je missie in het uitdragen van Aikido.

Warme groet Jan
28-01-2017


Aikido kende ik eerst van zien en horen en een klein beetje zelf ervaren. Inspirerend en waardevol was het om het zelf te ervaren in een aikido les van Martijn. Het was voor mij verrassend en krachtig te ervaren hoe het is om in te stappen vanuit mijn eigen kern. Juist door de beweging te oefenen van buiten mijn centrum naar in mijn centrum, ontdekte ik het verschil en de mogelijkheid om die beweging steeds weer op te zoeken. Voor mij zelf belangrijk op mijn levenspad en heel waardevol voor een ieder in deze bruisende wereld waar veel op je afkomt.”

Dank je wel!

Rob
28-01-2017


Ervaringen van deelnemers aan een Aikido workshop:

Ik vond het een verrassende ervaring. De bewustwording van je ‘Ki’ en de verandering die je voelt in je houding daardoor was een mooie ontdekking. De filosofische kant van de Aikido sprak mij zeker aan. Bewustwording hoe je in het leven staat. Het volgen van het juiste pad door dicht bij jezelf te blijven. Conflicten in de kiem smoren door juist eruit te stappen of ernaast te gaan staan is een mooi middel i.p.v. het in het gevecht te stappen.

Bedankt voor de fijne middag!

Ik vond de les erg leuk om te doen. Wat ik  mooi vond aan Martijn was dat hij zo relaxt was en dat hij zelf is en doet wat hij anderen voorhoudt, ingaan op vragen, oprechte interesse, het leven nemen zoals het is. Dus leuk om zoiets mee te maken…Ook met het team, en jullie presentatie was erg mooi!

Ik wil je hartelijk bedanken voor de fijne workshop. Wij hebben ontzettend genoten en er  tevens ook wat van geleerd. Jij zou hier je beroep van kunnen maken. Hier ligt jouw kwaliteit, de rust die je uitstraalt breng je heel goed over.


Op 16 juni 2015 heeft Martijn van Hemmen een Aikido workshop gegeven voor een groep van 40 medewerkers van Alliander op het strand van Bergen aan Zee.

Deze afdeling zit in een veranderingstraject onder leiding van een coach, met als doel om zich verder te ontwikkelen tot een (h)echt team. ’s Ochtends hadden ze een coaching sessie en ’s middags heeft Martijn de onderwerpen uit deze sessie met behulp van Aikido en Ki principes laten ervaren aan de deelnemers. Principes waren onder andere persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling van het team, benoemen van je gevoel en op je gevoel vertrouwen, authenticiteit en hoofd, hart en buik op één lijn brengen.
Hieronder enkele ervaringen van deelnemers.

*De aikido workshop van Martijn was erg inspirerend. We begonnen met een aantal basisoefeningen, waarbij focus een key element was. Daarna liet hij ons een aantal oefeningen doen. Ons team heeft het tijdens het werk nog steeds over meebewegen in plaats van tegenwerken. Martijn heeft een goede en rustige manier van uitleggen. Onze eerste kennismaking met aikido is een succes en wij zullen deze elementen zeker toepassen in ons werk.

*Afgelopen juni hebben we met onze afdeling genoten van een energierijk en succesvolle workshop aikido.  Martijn komt zeer professioneel over en geeft helder uitleg. Via een laagdrempelige aanpak heeft hij de gehele groep op een inspirerende wijze kennis laten maken met enkele basis elementen van aikido. De workshop was goed voorbereid en sloot naadloos aan op ons eigen coachingsmodel.

*Elementen zoals authenticiteit, focus, in balans zijn, gevoel benoemen en op je gevoel vertrouwen kwamen terug in de workshop. De oefeningen tijdens de workshop waren leerzaam en erg leuk om te doen.
Ter afsluiting van de workshop heeft Martijn nog een indrukwekkende demonstratie laten zien.

Bedankt Martijn, namens de gehele afdeling Governance, Risk & Compliance (Alliander)


Ervaringen van deelnemers aan het Goshindo seminar op 6 juli 2014 in Alkmaar:

Ik heb genoten van de dag. Ik had niet echt een idee wat ik kon verwachten, maar ben verrast door de korte en effectieve handgrepen en onder de indruk van de bewegingsoefeningen. Ik neem na deze mooie dag mee naar huis dat het gebruiken en meegaan met de kracht van de ander tot interessante gevolgen leidt, interessanter dan wanneer ik ertegen in zou gaan! Een bekende les die weer even in de aandacht is gebracht. Dank daarvoor, ik ga er aankomende periode verder mee aan de slag! Vivi

Het beoefenen van Goshindo bracht me in contact met mijn eigen assertieve reactievermogen, zowel fysiek als mentaal – bij een aanval. Dat is fijn, omdat ik daardoor het gevoel direct verkreeg van ‘ik kan vanuit mijzelf hier direct iets aan doen’. Verrassend ook, hoe perifeer werken je sneller maakt. Francis

Bijzonder om te merken hoe je geactiveerd wordt van de compacte bewegingen, het maakt me alert en het bracht me terug naar mijn basis. Ik voel me beter gecentreerd, een plek in mezelf waar ik steeds weer naar terug kan keren, waar ik me fijn en veilig voel. Ik voel nu beter mijn eigen grenzen en durf ze nu ook eerder/beter aan te geven.
Ik vind het ook heel bijzonder dat we les van je krijgen, want het is natuurlijk niet niks dat je de enigste bent buiten Japan die hier les in geeft. Dank je wel Martijn dat je het met ons wilt delen!!
Arigato Gozaimashita, Yvonne

Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar Goshindo en vond het erg leuk om er vandaag kennis mee te kunnen maken. Ik ervaar de technieken als heel direct en krachtig. Ze zijn eenvoudig te leren door iedereen. Door man en vrouw, jong en oud. Daarom is Goshindo zeer geschikt voor zelfverdediging. Een echte aanrader! Groetjes en bedankt, Ina

Bedankt voor de goshindo workshop. Ik vond het heel bijzonder om mee te maken. Leuk om de foto’s terug te zien en de strategie nog eens te lezen. Het is lastig om de ervaring onder woorden te brengen. Wat me vooral is bijgebleven is het gevoel als één geheel te bewegen. Dat maakt de bewegingen heel krachtig. Dat de bewegingen heel kort zijn, maakt deze sport heel geschikt als zelfverdediging. Maar zoals je zelf ook aangaf, verandert je innerlijke houding door het beoefenen, waardoor conflicten zeldzaam worden. Irene


Onlangs hebben wij aan een introductie workshop Ki en Aikido deelgenomen bij Martijn van Hemmen.

Nadat we eerder bij de opening van de dojo aanwezig waren geweest, wilden wij graag meer weten over de “lessen” die Martijn geeft. Toen wij de uitnodiging onder ogen kregen om aan een introductie workshop deel te nemen hebben wij deze mogelijkheid dan ook met beide handen aangegrepen.

Het “toeval” wilde dat wij de enige twee deelnemers waren die dag zodat we eigenlijk een privé les kregen en alle tijd hadden om te oefenen en onze vragen te stellen. Het is evenwel opvallend hoeveel rust Martijn uitstraalt; ook als ons iets niet duidelijk was, of als een oefening niet direct “lukte” werd het op een andere manier verteld en voor gedaan zodat we de basis beginselen toch duidelijk voor ogen kregen. Wij zijn er van overtuigd dat ook in een grotere groep alle deelnemers met de voor jezelf goede informatie naar huis gaan.

Voor ons was het een inspirerende dag en wij zullen zeker aan deze kennismaking een vervolg geven.

K&C, 10 juni 2012

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram