Profiel van de oprichter

Martijn van Hemmen

Mijn naam is Martijn van Hemmen en ben geboren en getogen in Alkmaar. Ik ben geboren in 1972 en heb een gelukkige jeugd gehad met zeer liefdevolle aandacht van mijn vader en moeder. Na een stormachtige tijd in mijn puberteit ontdekte ik dat ik erg ongelukkig was geworden. Het leek alsof ik het leven leidde in ultieme vrijheid maar het bleek na een paar jaar dat ik verstrikt was geraakt in een zeer negatief leef- en denkpatroon. Ik zou het niet anders hebben gewild, maar het was een donkere en leerzame periode in mijn leven.

Toen mijn ogen open gingen in het begin van de jaren ’90 en ik mijn situatie werkelijk onder ogen zag en diep van binnen voelde hoe ik er werkelijk voor stond op dat moment, toen is er iets veranderd. Vanaf dat moment ben ik langere tijd elke dag thuis uren met mijn ogen gesloten op de bank gaan zitten in kleermakerszit. Eerst heb ik open en eerlijk onder ogen gezien wat er in mij speelde, wat ik voelde en welke gedachten rondgingen. Toen er na een tijdje meer ruimte en vrijheid ontstond werden de ervaringen steeds helderder en ontdekte ik een innerlijke raadgever die ik sindsdien trouw volg. Een mooi moment was de heldere en allesomvattende ervaring dat ik het universum ben.

Ik kwam weer volledig in contact met het leven, met de bron waar vanuit alles ontstaat en waar alles weer naartoe beweegt. Vlak daarna heb ik het universum gevraagd om mij te onderwijzen in hoe gelukkig te zijn. Op het moment dat ik in mezelf uitsprak dat ik het niet zelf kon en me overgaf aan de intelligentie en de levenskracht van het universum veranderde er iets. Er ontstond steeds meer stilte, en de lessen die er altijd al waren werden in deze stilte gemakkelijker waarneembaar. Ik begon werkelijk als vanzelf te luisteren en te handelen vanuit deze bron.

Als ik nu terug kijk zou ik kunnen zeggen dat ik het licht had gezien. Er gebeurde iets dat ik niet kan verklaren. Van de ene op de andere dag was mijn blik op het leven veranderd. Mijn gedachten waren meer positief en opbouwend in plaats van vooral negatief en destructief en ik ervoer een enorme innerlijke kracht, vrijheid en rust. Dit gevoel is me sindsdien bijgebleven.

In de jaren daarna is ook mijn dagelijks leven aanzienlijk veranderd. Alles leek met het grootste gemak mijn kant op te komen. Ik kreeg een steeds betere baan en woning, ben een HBO opleiding gaan doen in de avonduren, de relaties met mijn familie en vrienden werden weer gezond en in 1995 kwam Aikido op mijn pad. Aikido leerde me ontspannen bewust te Zijn.

Hier kon ik echt veel van mezelf in kwijt door lekker fysiek en mentaal bezig te zijn, en het was een krachtige en eenvoudige manier om mezelf verder te ontplooien in deze voor mij nieuwe richting. Lichaam en geest werden vanaf dat moment beiden volledig gevoed. Ik voelde me weer echt gelukkig, diep van binnen, onverklaarbaar gelukkig. Ik had echt het gevoel dat ik nu op de juist golf van het leven aan het surfen was. Wat een ontdekking! En tot op heden is dit zo gebleven. Nu is het een dagelijkse beoefening die me telkens weer helpt te ontspannen en tot rust te komen. Een welkome ervaring in de drukte van het dagelijkse leven. Martijn van Hemmen

Mijn missie is me ook al duidelijker geworden in de loop der jaren. Ik wil mijn kennis en ervaring met anderen delen en zo tijdelijk te ondersteunen om gemakkelijk door dit proces van persoonlijke ontwikkeling en ontwaken te gaan tot ze zelf weer een goede verbinding met het leven hebben. En dus weer op een gemakkelijke en natuurlijke manier omgaan met de dagelijkse dingen van het leven. Ik geloof dat een ieder dit vermogen in zich heeft, en heb altijd als doel dit vermogen tijdelijk te stimuleren zodat men de handvatten heeft om dit zelf verder vorm te geven op hun eigen persoonlijke en bij hen passende manier. We hebben allemaal onze eigen weg.

Hiervoor heb ik me, onder zeer vakkundige leiding, verdiept in een aantal methodes en technieken die ik in het dagelijks leven uitvoerig onderzocht en beleefd heb. Dit deel ik graag met een ieder die daarin geïnteresseerd is en daarom heb ik in 2005 Centre for Health opgericht. Onder die naam ben ik begonnen om mijn diensten aan te bieden.

Mijn achtergrond is HBO General Management met vanaf 2001 werkervaring als Quality Manager en manager/teamleider in meerdere (management)functies. In deze rollen heb ik veel geleerd over hoe veranderingstrajecten te begeleiden, het stimuleren van proces denken, hoe van een bureaucratische naar een lerende organisatie te groeien, projectmanagement, teamontwikkeling en leidinggeven.

In 2012 heb ik mijn thuisdojo Rakushinkan geopend en dit heeft een flinke impuls gegeven aan de verdere ontwikkeling van Centre for Health. En in 2016 heb ik mijn bedrijf de nieuwe naam Soul Budo & Health gegeven, en heb sindsdien fulltime tijd om mijn passie met anderen te delen middels groepslessen, -trainingen en workshops en middels privé trainingen. Martijn van Hemmen

Mijn eerste krijgskunst ervaring heb ik opgedaan met Kickboksen en Muay Thai en later Pencak Silat. En sinds 1995 heb ik me volledig toegewijd aan de beoefening van Aikido, Ki-training, Ki-meditatie en lichaam-geest coördinatie en sinds 2002 geef ik als Dojo Instructeur 2 tot 3 keer per week les aan kinderen en volwassenen bij de Aikido Yuishinkai vereniging Alkmaar. Sinds 2005 verzorg ik Aikido bedrijfstrainingen en organiseer ook meditatieve en Oneness bijeenkomsten.

In 2004 heb ik Maruyama Sensei voor het eerst ontmoet, hij is de grondlegger van Aikido Yuishinkai en is 13 jaar leerling geweest van O-sensei Morihei Ueshiba, de grondlegger van Aikido. Hij is sindsdien een zeer grote inspiratiebron voor me geworden en mijn directe leraar. Vanaf 2007 t/m 2019 trainde ik bijna jaarlijks in Japan bij Maruyama Sensei en Okajima Sensei les te krijgen in Aikido, Goshindo, Sotaiho en Gendai Reiki.

Op 11 januari 2016 heeft Maruyama Sensei mij tot Chief Instructor van Aikido Yuishinkai Nederland benoemd en per 1 februari 2016 ook als Aikido Yuishinkai Internationaal Instructeur. Op 13 februari 2021 heeft hij me de 8e dan gegeven. Het is een hele grote eer voor me om dit rechtstreeks van deze grootmeester en mijn directe leraar te ontvangen. Dit is ook een grote verantwoordelijkheid en ik ben volledig toegewijd om de leringen die ik sinds 2004 persoonlijk van Maruyama Sensei heb ontvangen en nog steeds ontvang met iedereen te delen die dat graag wil.

In 2014 heeft Okajima Sensei me tot 5e dan Shihan benoemd in Goshindo, gecertificeerd als Sotaiho trainer en ingewijd in Gendai Reiki level 4, het Master level.

Vanaf 2002 ben ik ingewijd in de levels 1, 2 en 3 van het Usui Shiki Ryoho Reiki systeem. Ben in 2005 gecertificeerd NLP practitioner geworden en heb in dat jaar ook Transcendente Meditatie (TM) geleerd. Op de Oneness University in India ben ik opgeleid tot Oneness Deeksha gever (21 daagse proces in 2005, in 2006 de 10 daagse verdieping, in 2008 level 2 en in 2012 de 28e daagse verdiepingscursus). Dit heeft een grote impuls gegeven aan het ontwikkelen van mijn bewustzijn. In 2006 ben ik opgeleid tot Rots en Water trainer.

Profiel oprichter Soul Budo & Health

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram