Internationaal Aikido Seminar in Alkmaar

Dit is een artikel dat is geschreven door de Aikido Yuishinkai Alkmaar vereniging voor publicatie in de dagbladen:

Internationaal Aikido Seminar in Alkmaar

De vereniging Aikido Yuishinkai Alkmaar organiseert begin december een internationaal seminar. Onder leiding van Martijn van Hemmen, Sensei en leermeester van de Alkmaarse vereniging, zal een internationaal gezelschap van Aikidoka’s uit héél Europa deze Japanse krijgskunst twee dagen beoefenen in haar dojo in Alkmaar-Noord.

Aikido is van oorsprong een Japanse krijgskunst die over de hele wereld in verschillende stijlen wordt beoefend. De stijl van Aikido Yuishinkai Alkmaar valt op door zachte effectieve technieken en gracieuze dynamische bewegingen. In de Alkmaarse dojo leren Aikidoka’s, beoefenaars van deze movement-based-art, vecht- en vluchtreacties bij zichzelf te herkennen en deze vroegtijdig om te buigen naar een effectievere manier om met conflicten om te gaan. Een kalme, heldere en weerbare geest is volgens deze benadering namelijk veel sterker dan agressie en woede. De basis van elke training in de Alkmaarse dojo is om soepele, vreedzame en tegelijk krachtige verbindingen aan te gaan met elke vorm van weerstand of agressie. Het ultieme doel is wereldvrede en de nadruk bij deze vorm van Aikido ligt dan ook op de ontwikkeling van een positieve levenshouding. De bijwerkingen van Aikido Yuishinkai zijn duurzaam: het versoepelt de coördinatie, verhoogt de concentratie, versterkt de lichaamsstructuur, verbetert de gezondheid en bevordert het zelfvertrouwen.

Martijn van Hemmen, de Sensei van Aikido Yuishinkai Alkmaar, reist jaarlijks af naar Japan. Daar traint hij dichtbij de bron o.a. met Maruyama Sensei grootmeester van Aikido Yuishinkai.

De Alkmaarse Sensei onderscheidt zich met een 7e Dan, is Chief Instructor Aikido Yuishinkai Nederland én recentelijk benoemd tot Aikido Yuishinkai International Instructor. Wereldwijd verzorgt hij seminars en geeft hij masterclasses. Zijn missie; ‘ik wil graag Aikido Yuishinkai wereldwijd delen met hen die nieuwsgierig zijn naar deze pure vorm van Aikido en hen ondersteunen in hun persoonlijke mind, body & soul ontwikkeling’.

In de Alkmaarse dojo kunnen mannen en vrouwen van alle leeftijden Aikido Yuishinkai beoefenen: er zijn kinder-, jeugd- en volwassen trainingen. De trainingen bestaan uit gezondheids- en ademhalingsoefeningen, Ki testen, Aikido technieken, meditatie en mind-body-soul connecties. Natuurlijke verbindingen met jezelf, de ander en de omgeving staan steeds centraal. Het adagium van Aikido Yuishinkai Alkmaar is, ‘vitale mensen creëren vitale verbindingen’.

Kennismaken met deze sierlijke en vreedzame krijgskunst kan tijdens het internationale seminar op verschillende manieren: Aikidoka’s uit de regio zijn van harte welkom om deel te nemen en geïnteresseerden kunnen tijdens het seminar plaatsnemen op de tribune (de deuren gaan open om 9.45 of 13.15, dus kom op tijd!). Om Aikido Yuishinkai ècht te leren kennen, biedt de Alkmaarse vereniging belangstellenden tijdelijk een aantrekkelijk aanbod om lid te worden. In de maanden december en januari kunnen nieuwe leden voor slechts € 5 vijf lessen volgen.

Geïnteresseerden die zich hiervoor willen aanmelden kunnen contact opnemen met de vereniging. Meer informatie over deelname aan het seminar of een keertje kijken op de tribune vind je op de website van Aikido Yuishinkai Alkmaar www.natuurlijkaikido.nl. Aanmelden kan ook per mail

Het internationale Aikido seminar vindt plaats op 9 en 10 december van 10.00-12.00 en 13.30-15.30 in de dojo van Aikido Yuishinkai Alkmaar, Toscanestraat 4, 1827 DM Alkmaar (gymzaal basisschool Liereland, ingang dojo aan de Lombardijeweg).

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram