Aanbod

Aanbod Soul Budo & Health

Soul Budo & Health biedt verschillende trainingen, bedrijfstrainingen en bijeenkomsten aan in Alkmaar, Noord-Holland en indien gewenst ook op locatie. Er zijn wekelijkse lessen en er worden trainingen op maat, privé trainingen, coaching en behandelingen gegeven. Aanbod Soul Budo & Health

Klik hier voor de ervaringen van deelnemers.

De vaste locaties zijn de dojo’s van Aikido Yuishinkai Alkmaar en Rakushinkan dojo. En op verzoek worden ook trainingen verzorgd op andere locaties in Nederland

Klik op de links in het menu voor meer informatie. Privé lessen, coaching en behandelingen zijn in overleg mogelijk.

Neem contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

 

Aanbod Soul Budo & Health

Aikido
Aikido is een moderne vorm van zelfverdediging en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor Aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden en mogelijkheden.

Aikido ontwikkelt lenigheid, coördinatie, concentratie, verbetert de gezondheid en fitheid, communicatieve vaardigheden en zelfvertrouwen. De fysieke kanten zijn gracieus en dynamisch, ze zijn slechts een uiterlijk kenmerk van wat het belangrijkste is: een echte en directe manier om de kwaliteit van ons leven te verbeteren.

Je kunt Aikido in een groep doen in de dojo van Aikido Yuishinkai Alkmaar of privé les krijgen in Rakushinkan dojo.

 

Sotaiho
Sotaiho helpt je om je lichaam gezond te maken en te houden. Dit is geen krijgskunst maar een manier om met eenvoudige oefeningen die gecombineerd met ademhaling spanningen en vervormingen in het lichaam oplost en het bewegingsapparaat en je houding gezond maakt/houdt. Pijnen en kwalen in het lichaam kunnen hierdoor verminderen en oplossen. Sotaiho helpt ook om een zachter en meer ontspannen lichaam te krijgen en te houden.

Bij Rakushinkan dojo wordt regelmatig de basiscursus Sotaiho gegeven en is er elke vrijdag Sotaiho les van 19.30-20.45 uur. Op verzoek worden privé lessen gegeven in Sotaiho.

 

Gendai Reiki
Reiki is een natuurlijke Japanse heling techniek om stress te verminderen-, te ontspannen en genezing te bevorderen. Dit wordt gedaan door middel van “handoplegging” en oefeningen, en voelt aan als een hoog frequente energiestroom. Dit uit zich vaak in warmte en een diepe ontspanning van lichaam en geest. Reiki is bij uitstek geschikt om tot rust te komen en activeert de zelf-helende eigenschappen van het lichaam.

Gendai Reiki Ho betekent “Moderne Reiki Methode” en Doi sensei stelt hierin dat Reiki eenvoudig en makkelijk te beoefenen dient te zijn. Niets mystieks, niets zweverigs maar duidelijk waarneembaar en bedoeld voor een totale ontspanning van lichaam en geest met nadruk op het zelf helende aspect van het eigen lichaam. Kortom: Reiki is bedoeld voor je eigen ontwikkeling van je bewustzijn.

Bij Rakushinkan dojo worden regelmatig de Reiki 1, 2 en 3 cursussen gegeven en is er elk kwartaal een Reiki bijeenkomst op zondag van 14.00-16.00 uur.

 

Ki training
Dit is erg geschikt voor mensen die nog niet zo bekend zijn met Ki en Aikido en hier graag meer over willen leren. We doen gezondheidsoefeningen, Ki ademhaling, Ki meditatie, werken met Ki principes, Ki testen en de basis Aikido principes om een goede verbinding te creëren met jezelf, de ander en het universum. Het is ook mogelijk om de training zo aan te passen dat we verder de verdieping in gaan, dit is afhankelijk van het niveau van de groep.

Een aantal keer per jaar wordt bij Rakushinkan dojo een Ki training verzorgd.

 

Oneness Avond
Hier doen we meditatie, worden de teachings van de Oneness University toegelicht, wisselen we ervaringen uit, doen we een oefening of meditatie en wordt Deeksha gegeven (een energie overdracht via de handen op het hoofd). Het effect van Deeksha is dat je wat je ervaart ook daadwerkelijk ervaart zoals het is en er niet meer mee gaat strijden. En uiteindelijk stimuleert het om een goede verbinding te creëren met je hogere zelf. Op verzoek zijn er ook privé Oneness sessies mogelijk.

Een aantal keer per jaar wordt er in Rakushinkan dojo een Oneness Avond verzorgd.

 

Ook is een Ki training, Aikido en/of Sotaiho workshop mogelijk voor groepen. Dit kan in Rakushinkan dojo plaatsvinden of op een andere locatie.

Kijk in de agenda voor de data.

Aanbod Soul Budo & Health

 

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram