Goshindo ervaringen deelnemers

Ervaringen van deelnemers aan het Goshindo seminar op 6 juli 2014 in Alkmaar:

Ik heb genoten van de dag. Ik had niet echt een idee wat ik kon verwachten, maar ben verrast door de korte en effectieve handgrepen en onder de indruk van de bewegingsoefeningen. Ik neem na deze mooie dag mee naar huis dat het gebruiken en meegaan met de kracht van de ander tot interessante gevolgen leidt, interessanter dan wanneer ik ertegen in zou gaan! Een bekende les die weer even in de aandacht is gebracht. Dank daarvoor, ik ga er aankomende periode verder mee aan de slag! Vivi

Het beoefenen van Goshindo bracht me in contact met mijn eigen assertieve reactievermogen, zowel fysiek als mentaal – bij een aanval. Dat is fijn, omdat ik daardoor het gevoel direct verkreeg van ‘ik kan vanuit mijzelf hier direct iets aan doen’. Verrassend ook, hoe perifeer werken je sneller maakt. Francis

Bijzonder om te merken hoe je geactiveerd wordt van de compacte bewegingen, het maakt me alert en het bracht me terug naar mijn basis. Ik voel me beter gecentreerd, een plek in mezelf waar ik steeds weer naar terug kan keren, waar ik me fijn en veilig voel. Ik voel nu beter mijn eigen grenzen en durf ze nu ook eerder/beter aan te geven.
Ik vind het ook heel bijzonder dat we les van je krijgen, want het is natuurlijk niet niks dat je de enigste bent buiten Japan die hier les in geeft. Dank je wel Martijn dat je het met ons wilt delen!!
Arigato Gozaimashita, Yvonne

Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar Goshindo en vond het erg leuk om er vandaag kennis mee te kunnen maken. Ik ervaar de technieken als heel direct en krachtig. Ze zijn eenvoudig te leren door iedereen. Door man en vrouw, jong en oud. Daarom is Goshindo zeer geschikt voor zelfverdediging. Een echte aanrader! Groetjes en bedankt, Ina

Bedankt voor de goshindo workshop. Ik vond het heel bijzonder om mee te maken. Leuk om de foto’s terug te zien en de strategie nog eens te lezen. Het is lastig om de ervaring onder woorden te brengen. Wat me vooral is bijgebleven is het gevoel als één geheel te bewegen. Dat maakt de bewegingen heel krachtig. Dat de bewegingen heel kort zijn, maakt deze sport heel geschikt als zelfverdediging. Maar zoals je zelf ook aangaf, verandert je innerlijke houding door het beoefenen, waardoor conflicten zeldzaam worden. Irene

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram