Goshindo

Ontwikkel je volledige potentieel

 

GoshindoGoshindo in Rakushinkan dojo

Wat is Goshindo?

Goshindo is een martial art die gebaseerd is op het idee het volledige potentieel te ontwikkelen, het is een manier om de 140 biljoen hersencellen die alle mensen hebben te trainen. Het doel van Goshindo is niet om de tegenstander te verslaan, maar om onszelf te beschermen tegen een daad van geweld, en zo onze veiligheid te verzekeren. Goshindo Alkmaar

Andere onderscheidende kenmerken van Goshindo zijn:

  • Goshindo leert ons de mentale houding: “Als je aan jezelf denkt, denk je ook aan de gevoelens van andere mensen”.
  • Goshindo geeft ons kracht met een universele werkwijze: Goshindo lessen kunnen door iedereen bijgewoond worden, ongeacht leeftijd, geslacht, lengte of fysieke mogelijkheden, omdat het uit praktische technieken bestaat. Al deze technieken zijn gebaseerd op onze unieke mechanische mogelijkheden.
  • De technieken werken snel, zelfs na een korte periode van training.

Verdediging is het primaire doel, aanvallen is ondergeschikt

Goshindo technieken bestaan uit tegenaanvallen tegen een daad van geweld, en de technieken zijn gecategoriseerd in verschillende mogelijke aanvallen, zoals:

  • Wanneer je polsen van voren worden gepakt,
  • Als je arm gepakt wordt,
  • Wanneer je van achteren vastgehouden wordt.

Het is belangrijk dat de aanval altijd na de verdediging komt. De basis aanval is de stoot, maar in elke situatie zijn er verschillende type technieken zoals klemtechnieken op de gewrichten en worptechnieken. Vanuit dynamisch oogpunt gezien zijn de onderscheidende kenmerken van Goshindo:

  • Ronde beweging,
  • Spiraal draaien,
  • Hefboomwerking.

 

Goshindo in de dojo van Okajima Sensei in Osaka

Goshindo in de dojo van Okajima Sensei in Osaka

Effecten die we kunnen verwachten van Goshindo training

Iedereen kan sterk, slim en mooi worden. Je kunt jezelf moeiteloos beschermen (zelfverdedigingskunst). Je vermogen om menselijke relaties aan te gaan vergroot door Goshindo training (ontwikkeling van potentiële mogelijkheden) en het is goed voor gezondheid en schoonheid.

Lees ook:

 

GoshindoOkajima Sensei en Martijn

Locatie

De Goshindo lessen worden gegeven in Rakushinkan dojo in Alkmaar.
Rakushinkan dojo is een officiële branch dojo van Nihon Goshindo Kyokai.

Goshindo ervaring Martijn

Martijn is vanaf 2009 door Okajima Sensei in Goshindo getraind in Osaka, Japan en is in 2014 door Okajima Sensei tot Shihan benoemt met de 5e dan en geeft sinds januari 2012 les in Goshindo.

Kosten

Klik hier voor de tarieven.

En nu?

Op dit moment is het alleen mogelijk om privé les te krijgen in Goshindo. Kijk op www.goshindo.nl voor meer informatie over Goshindo of neem contact op.

Goshindo Alkmaar

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn
Instagram